MALATYA / BATTALGAZİ - Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Okullarında uygulanması istenen "Vakti Kuşanmak" projesi doğrultusunda okulumuzda: "Öğle, İkindi ve Cuma namazları okul mescidinde cemaatle kılındı. Cemaatle kılınan bu namazlarda öğrencilerimiz İmamlık ve Müezzinlik uygulaması yaptılar. Cuma günleri okul müdürümüz namazdan önce sohbet çalışması yapıtı. Öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan bir grupla Karagözlüler Cami ziyaret edildi. Bu çalışmalarda emeği geçen öğretmenlerimize ve çalışmalara katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzda Eylül ayından itibaren her ay düzenli olarak 34 öğrencimize burs verdik. Okulun tatil olduğu dönemlerde de öğrencilerimizin burslarını kendilerine ulaştırdık. Ramazan ayı vesilesiyle de hem sayıyı hem de miktarı arttırarak bursları öğrencilerimize ulaştırdık. Bu çalışmada bursların büyük bir kısmı hayır sahiplerinden karşılandı. İlim Yayma Cemiyetince de 6  yetim öğrencimize düzenli burs verilmektedir.  Ayrıca okul Yardımlaşma Kulübümüzce de  okulumuzda Gazze'ye yardım çalışması yapıldı ve Ramazan ayında okulumuz öğrencilerine burs verildi. Destek olan okul çalışanlarımıza, İlim Yayma Cemiyeti yetkililerine ve dışardan katkıda bulunan hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz.Allah hayırlarını kabul etsin.

May

AÇEP (Aile, çocuk eğitimi programı) kapsamında oluşturulan okul panosu aracılığıyla öğrencilerimiz akran zorbalığı konusunda bilinçlendirildi.

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen Öğretim Programları ile ilgili Bakanlığımız tarafından çeşitli platformlarda yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekildedir.

Nis

İl genelinde yapılan PIKTES projesi kapsamında Sayın Valimiz Ersin YAZICI ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Behcet BAKIR öğrenci ve velilerimizle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Nis

Okulumuzun idarecileri ve öğretmenleri tarafından, okulumuz öğrencilerine iftar verildi. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dikkat çekmek için pano hazırlandı, afiş çalışması yapıldı. Ayrıca kompozisyon yarışması düzenlendi. Çalışmaları organize eden öğretmenlerimize ve çalışmalarda yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Hedef YKS 2023 kapsamında okulumuzda yapılan 6 adet TYT deneme sınavı sonucunda başarılı olan öğrencilerimize YKS eğitim seti hediye edilmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Olası bir deprem anında okulumuzun tahliyesi için deprem tatbikatı yapıldı. Deprem anında ve sonrasında neler yapılmalı, nasıl davranılmalı, depremden kendimizi nasıl koruyabiliriz? Bu ve benzeri soruların cevaplarını tatbikat sırasında öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğrenmiş oldular.

Mrt

Ramazan ayının gelişi dolayısıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerin hazırlanmasında yer alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12.Sınıf öğrencilerimiz Mercedes Kadir Trafik Eğitim Parkını ziyaret ettiler. Öğretmenlerimizin öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette trafik kurallarına uyulmasında toplumsal bilincin kazanılması hedeflendi.

Mrt

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla okulumuzda ANMA PROĞRAMI ve çeşitli etkinlikler yapıldı. Proğramı hazırlayan T.D.Ve Edebiyatı öğretmenimiz Selami İPEK ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda Kızılay Kulübü tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası yapıldı Kampanyada emeği geçen Kızılay kulübümüzün değerli öğretmenleri ve öğrencilerine, Kızılay yetkililerine, kan bağışında bulunan gönüllülerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan Safahat ile ilgili en iyi cümle/afiş yarışmasında 9/A şubesinden Hümeyra MEYDAN adlı öğrencimiz hazırladığı afiş ile Battalgazi ilçe birinciliği ve il ikinciliği derecesi elde etti.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Divanu Lügati't Türk Okumaları" faaliyeti kapsamında yapilan deneme yazma yarışmasında 9/A şubesinden öğrencimiz Ceren DEDE, Battalgazi ilçe birinciliği elde etmiştir. Öğrencimizin denemesini aşağıdaki linkten indirip okuyabilirsiniz.

Şbt

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda anma proğramı yapıldı. Öğrencilerimiz Kuran-ı Kerim okudu, dualar edildi. Depremde vefat edenlere Allahtan rahmet diliyoruz.